Recepten

Vegan bananenbrood

De laatste weken van het jaar zitten voor mij onverwachts vol met werk. Heerlijk, want met die drukte ben ik op mijn best. Dat werk houdt ook in dat ik veel vergaderingen en afspraken buiten de deur heb. Ik kan het niet gebruiken als mijn maag letterlijk om aandacht schreeuwt als ik in een vergadering zit. Ik moest dus wat bedenken wat ik mee kan nemen en elk moment van de dag kan eten. En natuurlijk wist ik daar het perfecte tussendoortje voor: bananenbrood. 

Ik heb in heel wat vergaderingen gezeten waar de ene na de andere koffie voorbij komt. En eten? Hoogstens een verdwaalde boterham met kaas. Vreselijk, als je het mij vraagt. Laat anderen maar alert blijven door koffie, ik trakteer mezelf liever op wat lekkers te eten. Dat bananenbrood dus.

bananenbrood2

Ik hou van bananen. En van bananenbrood. Ik kan het elk moment van de dag eten. Ja, ik ben zo ongeveer verslaafd aan dat brood, dus ik kan me niet voorstellen dat iemand er niet net zo blij van wordt als ik. Het heet wel brood, maar stiekem eet je gewoon een plak cake, vermomd als brood. Het is smeuïg, zacht, makkelijk te maken, hartig en precies zoet genoeg. De geur die je huis vult met dat brood in je oven, maakt dat je het meteen op wilt eten.

De enige reden waarom je het niet zou willen eten, is als je niet van de smaak van bananen houdt. Maar als je daar niet van houdt, zou je dit artikel waarschijnlijk ook niet zijn gaan lezen.
Tijd voor het recept!

bananenbrood3

Wat heb je nodig?

3 rijpe bananen
1/3 cup kokosolie
1 theelepel vanille extract
½ cup plantaardige melk (ik gebruikte amandelmelk)
¼ cup kokosbloesemsuiker
1 theelepel kaneel
2 eetlepels kokosrasp (optioneel, maar ik hou van kokos, dus ja!)
1,5 cup speltmeel
1/2 cup havermout
1 theelepel bakpoeder
½ theelepel baking soda
½ theelepel zout

Wat moet je doen?

– Verwarm de oven voor op 175 graden. –

1. Vet een cakevorm in.
2. Prak de bananen in een kom
3. Voeg de kokosolie, vanille extract, suiker, kaneel, amandelmelk en kokos toe aan de bananen en meng door elkaar.
4. In een andere kom, doe het meel, de havermout, bakpoeder, baking soda en zout. Meng dit door elkaar.
5. Doe de droge ingrediënten bij het bananenmengsel. Meng dit voorzichtig met een spatel door elkaar.
6. Schep het deeg in de vorm.
7. Bak in ongeveer 45 minuten af in de oven, of tot er een prikker droog uit komt.

Zo, dat was makkelijk, toch?

bananenbrood4

Bananenbrood kan je goed bewaren in de vriezer. Je maakt een brood, waar je de hele week van kunt eten. Ideaal als je snelle tussendoortjes klaar wilt hebben om mee te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *