Recepten

Pompoenpuree

Pompoenpuree, het recept voor duizend en een toepassingen

In foodbloggersland is de pompoentrein begin oktober al vertrokken. Maar vandaag voorzie ook ik jou in die pompoenliefde. Met het recept voor pompoenpuree! Want zeg nou zelf: het feit dat je dagelijks pompoen gerechten kunt eten en alles kunt bestrooien met pumpkin spice is toch wel een van de leukere dingen in de herfst. Naast jezelf in een dekentje wikkelen op de bank met een kop thee en een boek, natuurlijk. 
Voordat ik los ga met al die recepten, deel ik eerst de basics met jou in dit recept voor pompoenpuree. Dit is zo’n recept dat je kunt gebruiken voor duizend en een toepassingen.
Nog een voordeel: de pompoenpuree maken is het makkelijkste ooit! Dus tover die pompoen tevoorschijn, maak deze puree en aan het einde van de dag deel ik hier ook mijn eerste pompoenrecept met jou!

Wat heb je nodig?

1 (fles)pompoen
Bakplaat
Oven

Waarom de oven, je kunt het toch ook gewoon koken, zul je misschien denken. De reden dat je het in de oven doet is dat de pompoen nog meer smaak krijgt. En hij wordt heerlijk zacht.

Ik had dit recept ook ‘hoe ga je van een imposant stuk groente naar een babyhapje binnen een uur’ kunnen noemen, haha!

Wat moet je doen?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden
2. Snijd de pompoen in de lengte doormidden. En schep met een scherpe lepel de pitten en draden eruit. Laat de schil er aan zitten.
3. Sprenkel water over de pompoen en doe een scheutje in de holte waar eerst de pitten zaten.
4. Leg de helften met de snijkant naar boven op de bakplaat. Bak de pompoen 30 – 45 minuten in de oven.
5. Haal de pompoen uit de oven als deze gaar is. Afhankelijk van de grootte van je pompoen is dit na 30 – 45 minuten.
6. Laat even wat afkoelen, voordat je de schil eraf haalt. Als het goed is laat deze vrij makkelijk los en is de pompoen helemaal zacht geworden.
7. Snijd in (grote) stukken, doe deze in je blender of keukenmachine en pureer tot je een glad mengsel hebt. Als je geen keukenmachine hebt werkt een staafmixer ook! (Heb ik voor dit recept ook gedaan.)

Je kunt de puree meteen gebruiken in welk recept je er ook mee wilt maken.
In een afgesloten bakje is de pompoenpuree tot een week houdbaar in de koelkast.
Heb je niet meteen alles nodig, dan kan invriezen ook.

Stay tuned voor het eerste pompoenrecept!

Wat is jouw favoriete pompoen gerecht? En heb jij nog ideeën voor pompoen-variaties? Laat het hieronder in de comments even weten en share the pumpkin love!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *