Recepten

Home made twix repen 2.0

vegan twix repen

Mijn huidige verslaving: zelfgemaakte twix repen. Omdat ik heel snel, heel makkelijk en ook nog in een grote hoeveelheid (you know me) wat te snoepen wilde, schoot het twix recept van mijn blog me te binnen. Om het nog sneller te kunnen maken, deed ik wat aanpassingen op mijn huidige recept. Het pakte zo goed uit, dat ik het succes vandaag met jullie wil delen! Hierbij: vegan Twix 2.0. 

Deze twix repen zijn ongelooflijk lekker, makkelijk te maken, zoet, zout en hartig tegelijk en ze voldoen perfect aan elke chocolade en snack behoefte. Ze zijn goed voor een snack moment op elk moment van de dag.

Je weet dat een recept goed is als:
1. Je vriend vraagt wanneer je weer dat ene recept maakt.
2. De grote hoeveelheid sneller op is dan je zou willen.
3. Je er liefst nog een wil eten.
4. En nog een.
5. Je vriend stiekem ook.

En ik beloof je dat jij dit ook heerlijk gaat vinden!

Wat heb je nodig?

Voor 18 repen

Voor de koeklaag
½ cup geroosterde boekweit (100 gram)
1 cup havermout* (100 gram)
1/3 cup (30 gram) kokosrasp
100 gram dadels
1 eetlepel kokosolie
1/8 theelepel zout

Voor de karamel
12 – 15 dadels, de ‘verse’ (ongeveer 100 gram)
3 eetlepels water
½ theelepel vanille extract (of poeder)
1 eetlepel pindakaas**
snuf zout

Voor de chocolade
40 gram kokosolie
40 gram cacaoboter***
1/3 cup (35 gram) cacaopoeder
2 eetlepels agave siroop**** (meer naar smaak)

Bakvorm van 20 cm

vegan twix repenWat moet je doen?

1. Leg een stuk bakpapier in een bakvorm. Ik gebruikte eentje van 20×20 cm.
2. Week de dadels voor de karamel ongeveer 10 minuten in warm water.

De koeklaag
3. Rooster de boekweit (als je geen ‘kesha’ hebt) in een droge koekenpan tot de korrels bruin kleuren.
4. Doe de boekweit, havermout en kokosrasp in een keukenmachine en mix tot je een meel hebt, maar je nog wel wat stukjes kokos en boekweit ziet. Ik heb een kleine hakmolen en daar werkt het prima in!
5. Voeg dan de dadels, water, zout en kokosolie toe tot je een soort deeg hebt. Het moet aan elkaar blijven plakken als een deeg. Als het te droog is, voeg dan nog een dadel of wat water toe.
6. Doe het deeg in de bakvorm en druk goed aan. Zet het even in de vriezer terwijl je de karamel maakt.

Voor de karamel
7. Doe de dadels (zonder het water) in een keukenmachine of blender (staafmixer kan ook) en voeg de pindakaas, zout en vanille extract toe en mix tot je gladde substantie hebt. Lukt het mixen niet goed, voeg dan beetje voor beetje wat water toe, maar vooral niet te veel!
8. Schep de karamel laag op de koek en strijk glad met een spatel of lepel.
9. Laat het ongeveer een uur (langer mag ook) in de vriezer opstijven. Je kunt deze lagen ook een dag van tevoren maken, als je wilt. Bij mij werd de karamel laag niet helemaal hard, dat is niet erg.

Voor de chocolade
10. Smelt de kokosolie en cacaoboter au bain-marie.
11. Als dat helemaal is gesmolten, voeg dan de siroop en cacao toe en roer goed door elkaar.
12. Laat de chocolade iets afkoelen en giet het mengsel dan op de karamel laag. Strijk glad met een spatel.
13. Zet de bakvorm nog minstens een half uur terug in de vriezer om de chocolade hard te laten worden.
14. Haal de koek uit de vriezer en snijd er (smalle) repen van. Ik haalde er 18 repen uit. Dit is afhankelijk van hoe groot je ze snijdt.

Tips:
* Als je geen boekweit hebt, verdubbel dan de havermout en kokos.
** Je kunt pindakaas ook vervangen door een andere notenboter.
*** Heb je geen cacaoboter, gebruik dan alleen kokosolie. Dan smelt de chocoladelaag wel iets sneller bij het eten.
**** Voeg zo veel siroop toe als je zelf wilt. Ik hou van pure chocolade, dus voor mij is een eetlepel voldoende.

Ga je dit recept maken, laat het dan even weten. Vind ik altijd leuk!

3 gedachten over “Home made twix repen 2.0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *