Persoonlijk

Hardnekkige levenslessen

uit je comfortzone

Ken je dat, dat je soms moe wordt van levenslessen? En van jezelf, als je erachter komt dat je het blijkbaar nog steeds niet geleerd hebt? Want echt, die levenslessen kunnen een behoorlijke ‘pain in the ass’ zijn. Ik wil mezelf ontwikkelen, continu blijven leren en vooral groeien. Het lijkt alsof het universum zegt: oke, dan krijg je er nog een les bij hoor, geen probleem! Ik ben de afgelopen weken een beetje afwezig geweest online, want was behoorlijk druk met het tackelen van die les. Ik heb ook getwijfeld of ik er wel over moest schrijven, want: wat zouden jullie dan wel van me vinden? Het artikel lees je nu, dus je snapt dat ik ervoor gekozen heb om het wel te delen. Met kwetsbaar zijn en mezelf open stellen, weet ik zeker dat ik het verste kom. Daarmee raak ik anderen. En als ik daarmee maar een iemand heb geholpen, ben ik een gelukkig mens.

Mijn vorige artikel, Mijn fouten en momenten van falen, schreef ik alweer meer dan een maand geleden. Ik heb mijn blog dus even gelaten voor wat hij was. Te veel ballen in de lucht houden is niet altijd een goed idee. Ik moest dat artikel er ook weer even bij pakken om mezelf te herinneren aan dat fouten maken echt oke is. En er nog niet zijn, ook.
Dat je pas kunt groeien als je je fouten onder ogen durft te komen. Deze ‘fout’ van mij, waar ik vandaag over vertel, is er zo een. Eentje die veel verder gaat dan ik zelf had verwacht.

Wie ben ik om…

Het komt terug in alle dingen waarin ik mezelf tegen kom: het ‘wie ben ik om dat te vertellen-syndroom’. Ik stond op de Swan Market in Rotterdam met mijn bedrijf High Green Tea, een wens die ik vorig jaar uitsprak toen ik daar als bezoeker rond liep. Daarnaast was ik heel hard aan het proberen om van mijn bedrijf een succes te maken. Wat niet lukte, uiteraard. Want zo werken levenslessen niet. Het voelde alsof ik aan het zwemmen was, of rennen desnoods, in het niets. En wie hield ik ook voor de gek, dat ik na minder dan een half jaar al zo’n grote bekendheid zou hebben als ik voor ogen had toen ik begon?
Ik kwam er ook achter dat er één ding ten grondslag ligt aan die wens en dat is angst. Ik wilde NU genoeg geld verdienen, NU een succesvol bedrijf hebben.
Maar ondertussen was ik bang. Dat ik niet goed genoeg was. Of dat mijn eten niet goed genoeg zou zijn. Dat niemand op mij zat te wachten. Dat er genoeg anderen zijn die doen wat ik wil doen, dus waarom ik? En daar heb je ‘m: wie ben ik om dat te vertellen?

Pijnlijk, die confrontatie kan ik je vertellen. Ik vertel iedereen hoe je goed naar jezelf kunt luisteren, naar je gevoel en je lichaam. Hoe je bewust in het leven kunt staan. Wat ik heb gedaan om dat te bereiken. Maar ondertussen was ik met mijn bedrijf all over the place. Heel diep vanbinnen was ik nog steeds bang. Ja, ik luisterde wel naar mijn gevoel over de richting die ik op wilde, maar ik durfde niet 100% ervoor te gaan. Onbewust hield ik de rem erop en dat uitte zich in uitblijvende abonnees, wat weer resulteerde in onzekerheid. Ja die les, dat is een hardnekkige.

Mijn oplossing

Wat ik dan doe in zo’n situatie? Mijn eerste reactie is mezelf de schuld geven, bij de pakken neer gaan zitten. (Ja, echt waar.) Om zo snel mogelijk om te slaan in enorme strijdlust. Ik heb mijn baan opgegeven om mijn droom achterna te gaan. Nu ga ik er wat van maken ook!

Doordat ik al die tijd zo bang was – waar ik natuurlijk totaal niet van bewust was – geloofde ik niet in de doelen die ik voor mezelf opschreef. Ik geloofde er niet écht in. Terwijl dat precies hetgene is wat ervoor zorgt dat ze uit komen. Er voor 100% in geloven, met elke vezel van je lichaam.

Mijn remedie: zichtbaar zijn. Trots zijn op wat ik heb bereikt. Ik ging er eens goed voor zitten en heb mijn korte en lange termijn doelen uitgeschreven. Stoppen met twijfelen, maar voelen. En daarna doen. En stop met mezelf vergelijken met anderen die doen wat ik wil doen en die ogenschijnlijk zijn waar ik wil zijn. Ik schrijf deze peptalk ook een beetje voor mezelf, haha en hij werkt nu al. Ik heb zin om er te zijn!

Verbinding maken

In het kader van kwetsbaarheid deel ik meteen mijn idee in uitvoering met jullie. Iemand stelde me namelijk de vraag waarom ik de twee dingen (mijn blog en bedrijf), waarmee ik dezelfde boodschap uit wil dragen, niet combineer? Want alles wat ik op mijn blog plaats, wil ik zo veel mogelijk kunnen delen. High Green Tea draagt dezelfde ‘waarom’, de reden van bestaan. Met High Green Tea verzorg ik nu vegan high tea’s en lunches met het echte thuisgevoel. Dat thuis komen bij mij, maar vooral bij jezelf, gun ik iedereen. Mijn doel is om dat op nog meer manieren mogelijk te maken.
Dus vanaf nu deel ik mijn blogupdates ook via High Green Tea, totdat ik de twee niet alleen in mijn hoofd, maar ook digitaal heb samengevoegd.

Nieuwsbrief

Daarnaast kun je als lezer van Ingelogd ook aanmelden voor mijn High Green Tea nieuwsbrief. Daarin breng ik jou als eerste op de hoogte van nieuwe recepten, tips, aankomende events en laat ik je weten wanneer wij in contact kunnen komen.

Want in die maand afwezigheid hier op mijn blog, ben ik nog een ding te weten gekomen: ik wil met jullie als lezer in contact komen. Laten zien hoe bewust leven en eten je kan helpen. Tips en recepten delen. Maar ook persoonlijke ervaringen delen met elkaar. De verbinding die ontstaat, daar ga ik voor.

Aanmelden voor de nieuwsbrief kan hier!

Ik ben ook benieuwd naar jullie: hoe gaan jullie om met (hardnekkige) levenslessen? Of heb je nog tips?

 

2 gedachten over “Hardnekkige levenslessen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *