Persoonlijk

Hallo, 2017

Louis, mijn lieve kater

Op mijn blog is het aan het einde van het jaar behoorlijk stil geweest. Het was even nodig. Ik heb de tijd genomen om terug te kijken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar 2017, iets waar ik meestal niet zo goed in ben. Misschien dat ik daarom die blogpost helemaal over heb geslagen hier op Ingelogd. Maar met het plannen maken voor 2017 – iets waar ik ook al niet zo goed in ben – bedacht ik me dat 2016 me zo veel meer gebracht heeft dan ik had verwacht. Dus vandaag alsnog: van 2016 naar 2017, een overzicht.

2016

1. Ik worstelde voor het zoveelste jaar op rij met de vraag: is het nu echt geoorloofd om niet meer het werk te doen waarvoor ik heb gestudeerd? In 2016 kwam de doorbraak: ik ontdekte wat ik dan wel wilde en dat had niks te maken met journalist zijn, of communicatie medewerker of tekstschrijver. Voor als je nu gaat denken: maar gaat ze haar blog dan nog wel schrijven? Ja, dat wel. Dat maakt me nog steeds heel blij!
In december rondde ik mijn laatste opdracht af en van die stap moest ik even bijkomen. Ik ga het echt doen, ik ga echt een nieuwe weg in. Zo veel mensen die me dapper noemen, maar eerst moest het nog even landen bij me. Nu januari lang en breed begonnen is, ben ik weer helemaal terug. Op Ingelogd ook, dus!

2. Ik startte de opleiding jongerencoach. Iets wat ik aan het begin van 2016 nooit voor mogelijk had gehouden. Maar wat echt de beste keus is geweest die ik afgelopen jaar heb gemaakt. Ik dacht al veel over mezelf te weten, maar ik werd heerlijk geconfronteerd met dingen die ik had genegeerd.

huiskamer high tea

3. Ik begon zomaar, omdat ik daar zin in had, met het organiseren van High Tea’s. Ik bleek het zo leuk te vinden, dat ik het serieuzer aan ging pakken, waardoor er al heel snel High Green Tea ontstond. In 2017 wordt dat hopelijk alleen maar groter, waardoor ik het huiskamer high tea concept verder uit kan breiden. As we speak ben ik daar plannen voor aan het maken. Ik hou jullie op de hoogte!

4. Ik adopteerde de liefste kat: Louis. Ik kan er heel veel over vertellen, maar de blogpost die ik er al eerder over schreef, zegt zo veel meer. En deze foto, natuurlijk.

Hallo 2017 - De allerliefste kat Louis

En dan: 2017

3. Dit jaar wordt bijzonder, dat weet ik nu al. De grootste gebeurtenis van dit jaar is toch wel dit: ik ga trouwen! Eind november vroeg mijn vriend me ten huwelijk op de dag dat we 5 jaar samen waren. Hoewel ik echt de tijd niet had, heb ik al heel wat Pinterest uurtjes achter de rug om de perfecte trouwjurk, locatie en aankleding te vinden. Want als je me inmiddels een beetje kent wil ik het wel zo duurzaam en budget-proof mogelijk houden. Als jullie het leuk vinden om te lezen, zal ik een artikel schrijven met mijn tips voor een duurzame bruiloft. Want aan het eind van dit alles ben ik geloof ik wel een expert te noemen.
De jurk heb ik al en man wat is ie mooi. Elke vrouw zegt dat natuurlijk over haar trouwjurk. Ik ga niks verklappen, behalve dat hij prachtig vintage is en voor mij gemaakt lijkt te zijn.

4. Ik rond mijn opleiding tot jongerencoach af, wat het begin is voor de nieuwe richting die ik op ga. En het is nog maar het begin.

5. Natuurlijk blijf ik schrijven en recepten delen op Ingelogd. Het is mijn creatieve uitlaatklep en manier om te delen waar ik enthousiast van word.

6. Ik heb het voornemen om me meer te verdiepen in yoga. Ik wil er beter in worden. Ik weet dat yoga me altijd goed doet. Ik pakte het weer op in 2016 maar nu wil ik een stapje verder.

En verder? Zie ik wel wat er komt. Zoals ik vorig jaar al schreef ben ik niet zo van de goede voornemens. Dus ik laat me verrassen!

En jij, heb jij wel voornemens voor dit jaar? Of staan er voor jou nog bijzondere dingen te wachten dit jaar?

2 gedachten over “Hallo, 2017

  1. Je eerste punt blijft herkenbaar, van twijfel of je het durft te laten varen tot de euforie als je het dan ook uiteindelijk doet. Heel veel succes en plezier komend jaar. Het lijkt erop dat 2017 een jaar van work hard, party hard (want bruiloft) wordt. O ja en natuurlijk van harte gefeliciteerd met jullie verloving!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *