Persoonlijk

Eten op reis, hoe houd je dat gezond?

Afgelopen najaar ben ik getrouwd en de huwelijksreis was een roadtrip door een deel van Europa. Een leukere huwelijksreis had ik me niet voor kunnen stellen. Al ga ik het vandaag niet hebben over hoe leuk en natuurlijk ook perfect die drie weken waren. Vandaag gaat het over plantaardig/ gezond/ bewust eten op reis! HOE doe je dat? 

Ik had enorm veel zin in die reis door Frankrijk, Zwiterland, Italië, Oostenrijk en Duitsland. Al zag ik wel op tegen het eten. Zoals je weet eet ik bewust plantaardig (dus geen dierlijke ingrediënten zoals ei, boter, kaas, vlees enz.). En ik had zo’n vermoeden dat de mensen die in de prachtige bergen van Oostenrijk of Zwitserland wonen, het niet zo nauw nemen met wat vlees, boter of kaas. (En dat was nog een understatement!)
Kon ik mijn manier van eten wel volhouden? Friet met sla, de altijd-goed-vegan optie, zou 1 dag leuk zijn, maar vijf van de zeven liever niet.

eten op reis

Eten voor onderweg

Gelukkig had mijn schoonzus een noodpakketje met vegan snacks gemaakt. Nootjes, mueslirepen, instant-soep en chocolade. Voor elk moment van de dag wel iets.
En of het van pas kwam! Daar zat ik dan, in de bergen in Oostenrijk, mijn reisgenoot aan een stuk taart, ik met mijn mueslireep. Hij een Berliner, ik een handje nootjes. (Een keer raden wie er na afloop wat vakantiekilootjes te verliezen had.. ghehe)

Op momenten dat het kon, kocht ik fruit, notenmelk en koekjes groente. Onze hoedenplank van de cabrio werd mijn plek om bananen te rijpen. We verbleven in B&B’s, hotels en alles daar tussenin. Met die bananen kon ik elk hotelontbijt upgraden, of er überhaupt een ontbijt van maken.

eten op reis - vegan wafels!

Balans

Resultaat? Ik kon elke dag, overal, eten waar mijn lichaam blij van werd. Daar werd ik dan ook weer blij van.
De ene dag was dat eten een noodgedwongen handje nootjes, de andere dag ongelooflijk lekkere vegan wafels met slagroom. Het zit ‘m allemaal in de balans, natuurlijk.
Ik heb zelfs in Duitsland en Oostenrijk vegan wafels weten te vinden. Vegan chocolade ijs en tiramisu in Italië. Plantaardige Franse desserts. Want als er dan ergens een mogelijkheid voor zoiets is, moet je die wel met beide handen aangrijpen. Gratis tip van mij 😉

Conclusie

Dus ga je op vakantie, of een dagje of weekend weg en wil je graag ook als je van huis bent goed voor je lichaam blijven zorgen? Bereid je dan voor. Stop bijvoorbeeld wat fruit, dadels en voldoende water in je tas. En geniet wanneer het kan óók van je dessert, voor dat ultieme vakantie gevoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *